خدمات تلفن همراه
احکام شرعی - نمازهای واجب/ - نمازهای واجب یومیه/ - وقت نماز ظهر و عصر - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
729 - اگر چوب یا چیزی مانند آن را راست در زمین هموار فرو برند، صبح که خورشید بیرون می آید، سایه آن به طرف مغرب می افتد. و هر چه آفتاب بالا می آید،این سایه کم می شود. و در شهرهای ما در اول ظهر شرعی ( در رابطه با ظهر شرعي بايد توجه داشت ، ظهر شرعي در بعضي مواقع سال چنددقيقه پيش از ساعت دوازده (به ساعت ظهر كوك ) و گاهي چند دقيقه بعد از ساعت دوازده است . ظهر شرعي عبارت از گذشتن نصف روز است ، مثلا اگر روز دوازده ساعت باشد، پس از گذشت 6 ساعت از طلوع آفتاب ، ظهر شرعي است . و اگر سيزده ساعت باشد، پس از گذشتن 6 ساعت و نيم از طلوع آفتاب ، ظهر شرعي است . و اگر يازده ساعت باشد، پس از گذشتن 5 ساعت و نيم از طلوع آفتاب ، ظهر شرعي است . (البته همه شهرستانها اينطور نمي باشند.)) به آخرین درجه کمی می رسد،و ظهر که گذشت ، سایه آن به طرف مشرق برمی گردد. و هر چه خورشید رو به مغرب می رود، سایه زیادتر می شود. بنابر این وقتی سایه به آخرین درجه کمی رسید و دومرتبه رو به زیاد شدن گذاشت ، معلوم می شود ظهر شرعی شده است . ولی در بعضی شهرهامثل مکه که گاهی موقع ظهر سایه به کلی از بین می رود، بعد از آنکه سایه دوباره پیدا شد، معلوم می شود ظهر شده است .
730 - چوب یا چیز دیگری را که برای معین کردن ظهر به زمین فرو می برند، شاخص گویند.
731 - ( وقت نماز ظهر و عصر بعد از زوال تا غروب آفتاب است ولي چنانچه نماز عصر را عمدا قبل از نماز ظهر بخواند باطل است مگر اين كه از آخر وقت بيش از آوردن يك نماز مجال نباشد كه در اين فرض اگر كسي تا اين موقع نماز ظهر رانخوانده ، نماز ظهر او قضا است و بايد نماز عصر را بخواند و اگر كسي پيش از اين وقت اشتباها تمام نماز عصر را پيش از نماز ظهر بخواند نمازش صحيح است واحتياط مستحب آن است كه آن را نماز ظهر قرار داده و چهار ركعت ديگر به قصدما في الذمه بجا آورد.) نماز ظهر و عصر هر کدام وقت مخصوص و مشترکی دارند: وقت مخصوص نماز ظهر از اول ظهر است تا وقتی که از ظهر به اندازه خواندن نماز ظهر بگذرد. و وقت مخصوص نماز عصر موقعی است که به اندازه خواندن نماز عصر وقت به مغرب مانده باشد، که اگر کسی تا این موقع نماز ظهر را نخواند، نماز ظهر اوقضا شده و باید نماز عصر را بخواند. و ما بین وقت مخصوص نماز ظهر و وقت مخصوص نماز عصر وقت مشترک نماز ظهر و نماز عصر است . و اگر کسی اشتباها نمازظهر یا عصر را در وقت مخصوص دیگری بخواند، نمازش صحیح است .
732 - اگر پیش از خواندن نماز ظهر سهوا مشغول نماز عصر شود و در بین نمازبفهمد اشتباه کرده است ، ( بايد نيت را به نماز ظهر برگرداند، يعني نيت كند...) چنانچه در وقت مشترک باشد، باید نیت را به نمازظهر برگرداند. یعنی نیت کند که آنچه تا حال خوانده ام و آنچه را مشغولم و آنچه بعد می خوانم ، همه نماز ظهر باشد. و بعد از آنکه نماز را تمام کرد، نماز عصر رابخواند. ( پايان مسأله در رساله آيةالله سيستاني .) و اگر در وقت مخصوص به ظهر باشد، باید نیت را به نماز ظهربرگرداند و نماز را تمام کند و بعد نماز عصر را بخواند و احتیاط آن است که دوباره نماز عصر را هم بعد از آن بخواند، و این احتیاط خیلی خوب است .
733 - ( نماز جمعه مانند نماز صبح دو ركعت است ، و امتيازش از نماز صبح اين است كه دو خطبه در پيش دارد. و نماز جمعه واجب تخييري است ، به اين معني كه مكلف در روز جمعه مخير است كه نماز جمعه را بخواند، در صورتي كه شرايطش موجودباشد، يا نماز ظهر را بجا آورد. پس اگر نماز جمعه را بجا آورد، كفايت از ظهرمي كند. (توضيح : آيةالله سيستاني در رابطه با شرايط وجوب و شرايط صحت نماز جمعه مطالبي را در رساله خود ذكر فرموده اند.)) در روز جمعه انسان می تواند به جای نماز ظهر، دو رکعت نماز جمعه بخواند. ولی احتیاط مستحب آن است که اگر نماز جمعه خواند، نماز ظهر را هم بخواند، و این احتیاط خیلی مطلوب است .
734 - ( يكي از شرايط واجب شدن نماز جمعه ، داخل شدن وقت است . و آن عبارت اززوال آفتاب است ، و وقتش اول عرفي زوال است . پس هرگاه از اين وقت تاخيرانداخت ، وقتش خارج شده و نماز ظهر را بايد بجا آورد.) احتیاط واجب آن است که نماز جمعه را از موقعی که عرفا اول ظهرمی گویند، تاخیر نیندازد. و اگر از اوایل ظهر تاخیر افتاد، به جای نماز جمعه نمازظهر بخواند.
مراثی (نوحه) توسط حاج سیدمجید بنی فاطمه بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت راسخون با عنوان سید مجید بنی فاطمه - شام شهادت حضرت زهرا ۹۴ – فاطمیه اول - خدا مادرم را کجا می برند (نغمه و شور)
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج سید رضا نریمانی درباره دعای ابوحمزه ثمالی از سایت عقیق با عنوان فرازی از دعای ابو حمزه ثمالی
سخنرانی توسط مرحوم حجت الاسلام فلسفی درباره دین از سایت راسخون با عنوان سفر طلبه ها به کوفه
مناجات توسط حاج مهدی سماواتی درباره مناجات امیرالمومنین ع در مسجدکوفه از سایت تبیان با عنوان مناجات امیرالمومنین ع در مسجد کوفه
اذان توسط استاد مصطفی اسماعیل از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
تلاوت توسط استاد سعید مسلم درباره 91 - شمس از سایت الکعبه با عنوان الشمس
مدایح (به شادی ) توسط حاج سعید حدادیان بمناسبت جمادی الثانی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان عکس تو تو نگاه ترمه، عشق تو روح پیکرمه سال 86
ندبه انتظار توسط حاج مهدی سماواتی بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان من دل به دو چشم یار دارم
ترتیل توسط شیخ صابر عبدالحکم درباره 76 - انسان از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره انسان - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 6 - انعام از سایت راسخون با عنوان سوره ی انعام آیات 70 تا 71 - 2
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره القدر
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان مجهز شوید به اسلحه های جنگ نامنظم
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 171,147,439