خدمات تلفن همراه

آشپزی - ترشی چغاله بادام

مواد لازم
چغاله بادام نیم کیلو
سیر 4-3 حبه
موسیر نصف فنجان
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم
چغاله بادام نيم کيلو
سير 3-4 حبه
موسير نصف فنجان
نعناع خشک 1 قاشق غذا خوري
سرکه به ميزان لازم
طرز تهیه
در ابتدا بايد پرزهاي چغاله بادام را جدا کنيم.
چغاله ها را درون آب کش ريخته و آبکش را درون يک لگن آب قرار مي دهيم.
چغاله هاي انباشته شده ي درون آبکش را با فشار دست به ته آبکش مي ساييم.
در حين اين عمل چغاله ها به هم ساييده شده و پرزهاي آنها جدا مي شوند.
ابتدا پرزهای چغاله بادام را جدا کنید.
برای این که چغاله ها سبز بمانند و تغییر رنگ ندهند، به اندازه نوک قاشق چایخوری کات کبود، به همراه 5 قاشق نمک در یک لیتر آب حل کرده و سپس چغاله ها را درون آب می ریزیم.
به طوری که محلول آماده شده، روی چغاله ها را قرار بگیرد.
پس از آن می گذاریم تا 24 ساعت بماند.
آن گاه چغاله ها را از محلول موردنظر خارج کرده و در صافی می ریزیم تا آب آنها به طور کامل خارج شود.
لازم است چندين بار آب درون لگن را که زير آبکش قرار دارد، عوض کنيم.
براي اين که چغاله ها سبز بمانند و تغيير رنگ ندهند، به اندازه نوک قاشق چايخوري (به اندازه يک عدس) کات کبود، به همراه 5 قاشق نمک در يک ليتر آب حل کرده و سپس چغاله ها را درون آب مي ريزيم، به طوري که محلول آماده شده، روي چغاله ها را فرا بگيرد.
اگر بخواهیم چغاله ها ترد و شکننده شوند، یک قاشق غذاخوری آهک را در یک لیتر آب ریخته و به هم می زنیم.
بعد می گذاریم تا به طور کامل ته نشین شود.
آب زلال روی آن را صاف می کنیم تا آهک های اضافی آن گرفته شود.
سپس چغاله ها را درون آب صاف شده ریخته و به مدت یک روز می گذاریم بمانند.
بعد آب آن را هر 3-2 ساعت یک بار عوض می کنیم تا آهک درون چغاله ها خارج شود.
این کار را سه مرتبه تکرار می کنیم.
پس از آن مي گذاريم تا 24 ساعت بماند.
آن گاه چغاله ها را از محلول مورد نظر خارج کرده و در صافي مي ريزيم تا آب آنها به طور کامل خارج شود.
اگر بخواهيم چغاله ها ترد و شکننده شوند، يک قاشق غذا خوري آهک را در يک ليتر آب ريخته و به هم مي زنيم.
بعد مي گذاريم تا به طورکامل ته نشين شود.
آب زلال روي آن را صاف مي کنيم تا آهک هاي اضافي آن گرفته شود.
پس از آن چغاله ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب آنها به طور کامل گرفته شود.
بعد آن ها را درون شیشه می ریزیم و از چغاله ها می چشیم.
اگر نمک آن کم بود، کمی نمک اضافه می کنیم زیرا اگر نمک چغاله کم باشد، پس از مدتی شل می شود.
بعد چند حبه سیر و موسیر را لابلای چغاله ها قرار می دهیم.
وقتی شیشه به طور کامل پر شد، درون آن به اندازه ای سرکه می ریزیم که به طور کامل روی چغاله ها را بگیرد.
سپس چغاله ها را درون آب صاف شده ريخته و به مدت بک روز مي گذاريم بمانند.
بعد آب آن را هر 2-3 ساعت يک بار عوض مي کنيم تا آهک درون چغاله ها خارج شود.
اين کار را سه مرتبه تکرار مي کنيم.
پس از آن چغاله ها را روي پارچه اي پهن مي کنيم تا آب آنها به طور کامل گرفته شود.
بعد آن ها را درون شيشه مي ريزيم و از چغاله ها مي چشيم.
اگر نمک آن کم بود، کمي نمک اضافه مي کنيم زيرا اگر نمک چغاله کم باشد، پس از مدتي شل مي شود.
کمی نعنا خشک نیز به آن اضافه کرده، درب آن را به طور کامل می بندیم و درون یخچال قرار می دهیم. بعد از دو هفته ترشی آماده است.
بعد چند حبه سير و موسير را لابلاي چغاله ها قرار مي دهيم.
وقتي شيشه به طور کامل پر شد، درون آن به اندازه اي سرکه مي ريزيم که به طور کامل روي چغاله ها را بگيرد.
کمي نعنا خشک نيز به آن اضافه کرده، درب آن را به طور کامل مي بنديم و درون يخچال قرار مي دهيم.
بعد از دو هفته ترشي آماده است.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 171,106,470