خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام سر بریدن و شکار کردن حیوانات/ - صید ماهی - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

2615 - ( ماهي حلال آن ماهي است كه فلس داشته باشد، خواه فلس آن كم باشد يازياد، كوچك باشد يا درشت ، حتي ماهياني كه فلس آنها سست است و در دام مي ريزدحلال است ، ولي فلسهاي ذره بيني و مانند آن كه مردم به آن فلس نمي گويند، فايده اي ندارد. و اگر ماهي زنده از آب بگيرند، و بيرون آب جان دهد، پاك و حلال است ،حتي اگر در دامي كه در آب باشد بميرد، آن نيز حلال است .) اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است . و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد و ماهی بی فلس را، اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است .

2616 - اگر ماهی از آب بیرون بیفتد یا موج آن را بیرون بیندازد یا آب فرو رودو ماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آن که بمیرد با دست یا به وسیله دیگر کسی آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است .

2617 - کسی که ماهی را صید می کند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد. ولی مسلمان باید بداند که آن را زنده گرفته و در خارج آب مرده .

2618 - ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده ، چنانچه در دست مسلمان باشد، ( يا از بازار مسلمانان گرفته شود حلال است و جستجو لازم نيست . ولي اگراز كافري گرفته شود و معلوم نباشد ماهي زنده از آب گرفته شده يا زنده به دام افتاده يا نه ، حرام است .) حلال است و اگر در دست کافر باشد، اگر چه بگوید آن رازنده گرفته ام ، حرام می باشد.

2619 - ( خوردن ماهيهاي كوچك زنده اشكال دارد، مگر براي درمان در مقام ضرورت .) خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.

2620 - ( اگر ماهي را كه هنوز كاملا جان نداده بريان كنند...) اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، خوردن آن اشکال ندارد.

2621 - اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، ( و بميرد، خوردن قسمتي كه بيرون آن مانده ، اشكال دارد.) خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده ، اشکال ندارد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 171,153,359