خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام روزه/ - چیزهایی که روزه را باطل میکند/ - فرو بردن سر در آب - تطابق با فتوای آیت الله العظمی گلپایگانی

1608 - اگر روزه دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد، بنا بر احتیاط واجب باید قضای آن روزه را بگیرد. ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد روزه او باطل نمی شود.

1609 - اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد،روزه اش باطل نمی شود.

1610 - ( اگر قصد داشت كه سر را زير آب فرو ببرد و شك كرد كه تمام سر زيرآب رفته يا نه ، بنابر احتياط واجب روزه اش باطل است .) اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه روزه اش صحیح است .

1611 - اگر سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند، روزه باطل می شود.

1612 - احتیاط واجب آن است که سر را در گلاب فرو نبرد، ( چنانچه احتياط واجب آن است كه سر را در آبهاي مضاف ديگر هم فرونبرد، ولي در چيزهاي ديگري كه روان است اشكال ندارد.) ولی در آبهای مضاف دیگر و در چیزهای دیگر که روان است ، اشکال ندارد.

1613 - اگر روزه دار بی اختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب بگیرد، یافراموش کند که روزه است و سر در آب فرو برد، روزه او باطل نمی شود.

1614 - ( اگر با اطمينان به اين كه آب سر او را نمي گيرد، خود را در آب بيندازد و آب تمام سر او را بگيرد، روزه اش اشكال ندارد.) اگر عادتا با افتادن در آب سرش زیر آب می رود، چنانچه با توجه به این مطلب خود را در آب بیندازد و سرش زیر آب برود روزه اش باطل می شود.

1615 - اگر فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد یا دیگری به زورسر او را در آب فرو برد، چنانچه در زیر آب یادش بیاید که روزه است یا آن کس دست خود را بردارد، باید فورا سر را بیرون آورد، و چنانچه بیرون نیاورد، ( بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مي شود.)روزه اش باطل می شود.

1616 - اگر فراموش کند که روزه است و به نیت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحیح است .

1617 - اگر بداند که روزه است و عمدا برای غسل سر را در آب فرو برد،چنانچه روزه او روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره وقت معینی ندارد، ( و افطار آن جايز است ، غسل او صحيح و روزه اش باطل مي باشد، و همچنين است حكم روزه مستحبي . ولي چنانچه روزه او مثل روزه رمضان ، واجب معين باشد،روزه و غسل او هر دو باطل است .) غسل صحیح و روزه باطل می باشد. ولی اگر واجب معین باشد، اگر به فرو بردن سر در آب قصد غسل کند، روزه او باطل است و بنابر احتیاط واجب غسل او هم باطل است ،مگر آن که در زیر آب یا در حال خارج شدن از آب نیت غسل کند، که در این صورت غسل او صحیح است . و اما اگر روزه ماه رمضان باشد، هم غسل و هم روزه باطل است ،مگر آن که در همان زیر آب توبه نماید و در حال خارج شدن از آب نیت غسل کند،که در این صورت غسل او صحیح است .

1618 - اگر برای آنکه کسی را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه اش باطل است .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 171,151,018